17 Aralık 2016 Cumartesi

Kahvaltılık domates çanağı yapılışı




(Görüntü pinterestten alıntıdır)

   Domates kahvaltılarımızın vazgeçilmez yiyeceğidir. Bol c vitamini içerdiğinden dolayı demirin emilimine yardımcı olur. Biliyorsunuz ki c vitamini olmadan demir kullanılamaz ve kansızlık meydana gelir. Domates ise kansızlığa birebirdir. Ayrıca içinde A ve K vitamini de bulunur.


  Yumurtanın ise ondan eksik kalır yanı yok tabiki. Protein deposu olan yumurta özellikle kas geliştirmek isteyenlerin bir numaralı yiyeceğidir. İçinde etle neredeyse kıyaslanabilecek oranda protein vardır. Bunun dışında demir D vitamini, A vitamini gibi bir çok vitamininin de kaynağıdır.

  Bunların yanı sıra kaşar peyniri, maydanoz, tereyağı ve patateste menüye dahil olunca ortaya bu muhteşem görünümlü lezzet çıkıyor.
 
  Pazar kahvaltılarında çocuklarınıza yapanileceğiniz yada özel misafirleriniz geldiğinde seve seve ikram edebileceğiniz çok pratik ve zahmetsiz bir yiyecek olup bir o kadar da harika tadı vardır.

  Yeterince övdüğümüze göre artık yapmaya başlayalım bence 😃

  MALZEMELER :

* 4 adet domates
* 2 adet patates
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Tuz
* 1yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 8 dilim kaşar peyniri
* 4 adet yumurta

  YAPILIŞI :

 Patatesleri tencerede haşlayalım. Onlar haşlanırken diğer tarafta domateslerin sap kısmını resimdeki gibi kesip ortasını da bıçakla oyalım. İçinide tuzlayalım.

 Haşlanan patatesleri sıcakken ezip tereyağı ve tuzu ekleyip, son olarakta maydanozları ilave edip iyice karıştıralım. Püre haline gelince de domateslerin tabanına bu karışımı yerleştirelim.

  Karışımın üstüne tekrardan kaşar peyniri koyup en üstünede yumurtayı kıralım. Tuzladıktan sonra kapağınıda kapatıp fırına verelim.

  170 derece yumurtalar istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım. Eğer her hangi bir sebepten dolayı soğursa 150 derecede 5 dakika ısıtmanız yeterli olur.

  Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun 😃

2 yorum:

  1. Karnım acıktı şimdi ☺️ Harika gözüküyor 👍 ben yapsam bir katliam çıkar ortaya şu muhteşem castler var ya hayal edilen ce gerçekte olan benimkiler hep öyle oluyor 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa benimkilerde aynı. Hayaller bunlar hayatlar çöpe gidenler oluyor canm 😀 bence biz yanlış olmuşuz biz yemek yapan değilde yiyen taraf olmalıydık 😀😀

      Sil

OKUYUPTA YORUM YAZMAYANLARIN BURUNLARI AKSIN 😋