31 Ocak 2018 Çarşamba

Mimimsitrak şeyler sinema ve ben


    İlk önce sevgili öneri makinasının düzenlediği ve sonrasında ucunun sevgili İlkay tarafından bana da uzandığı bu mimi tabi ki de yapmasam olmazdı. Haydi o zaman cevaplamaya başlayalım :)

Ara not : Yazımı hazırladıktan sonra bir atak da sevgili Fatmanur'dan geldi. Tüm linkleri koydum. Hala okumayan varsa tıklasın :)

İkinci ara not : Tatlı hemşiredaşım Pınarın günlüğü bloğunun sahibi Pınar'da beni mimlemiş. Bakın onunkini de buraya koyuyorum. :)

29 Ocak 2018 Pazartesi

Keşke herkes düşünebilse



    Düşünürken aslında düşünmenin ne kadar da düşünceli bir davranış olduğunu farkettim. Herkesin özendiği ama bir çoğunun yapamadığı. Gıpta ederken araya fesatlığında karıştığı bir eylem.

    Bir miş gibi yapanlar var aramızda birde gerçekten düşünenler. Sırtınızı dayadığınızda düşmeyeceğinize emin olduğunuz kişilerle hayat daha bir çekilir olmuyor mu sizce de?

28 Ocak 2018 Pazar

Mimimsitrak şeyler 2017&2018


   Geçen ay güzel bir mim başlatılmış. Benim internetsiz günlerime denk geldiği için malesef geç görmek zorunda kaldım. Ve güzel cevaplar hazırlayan sevgili Ebemkuşağı bloğunun sahibesi sen de yap o zaman dedi. Bende severek yapmaya karar verdim :) Kendisinin güzel cevaplarını okumak isterseniz burada...

26 Ocak 2018 Cuma

Bloggerlarla huy analizi serisi 10 (Kalem nasırı)


    Bloggerlarla huy analizi serimizin sıradaki konuğu sevgili Kalem nasırı. Bir çoğunuzun bilmediği, tanımadığı bu blog sahibesi ingilizce öğretmenliğini bitirmiş psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğiyle ilgilenen bir teyze. (annesi sansam da minnoşun teyzesymiş meğer 😁) Bloğunda ise her hangi bir kısıtlama yok. O an içinden ne geliyorsa onu yazmayı tercih ediyor. :)

25 Ocak 2018 Perşembe

Renkli patates pastası


     Farklı tarif arayan veya değişik ikramlarda bulunmak isteyenlerin tercih edebileceği renkli patates pastası tarifiyle karşınızdayım.

    Yapımının çok kolay olması tadının kötü olduğunu düşündürmesin sakın. Misafirlerim bayılarak tüketti. Hatta fazladan hiç kalmadı bile. 😄

     Çocuklarınızın da bu harika görünümlü renkli patates pastasını severek yiyeceğine eminim. Öyleyse tarife geçelim.

22 Ocak 2018 Pazartesi

Kadın dizisi yorumlarım


    Bugüne kadar izlediğim diziler arasında en başarılı bulduğum tereddütsüz salı günü akşamları Fox'da yayınlanan Kadın dizisi oldu.

   Kadın dizisinde senaryosuna olan hayranlığımın yanı sıra anne rolünü üstlenen Özge özpirinçci'nin (Bahar) oyunculuktaki ustalığı da benim bu diziyi izlememin en büyük sebebi oldu. Evet bazen bu kadar da olamaz dediğim yerlerde var dizide. Ancak bunuda dizinin uyarlanmış olduğu Japonya'dan kaynaklanan kültür değişimlerine bağlıyorum. Yine de toplumumuzla uyuşmayan derin farklar görmedim. ( Orjinal halini bilmiyorum tabi 😀)

21 Ocak 2018 Pazar

Çocuklarda asosyallik


     Enine boyuna düşünüp de bir türlü cevap bulamadığım bir konu bu çocuklardaki asosyallik. Terledikçe terleten, insanı içini oyup doldurmalık derecesine getirdiği de çok doğru. Ama peki bildiğimiz nedenler bu saydığımız hallere düşüren etkeni tanımlayabiliyor mu ? Bence kesinlikle hayır !

19 Ocak 2018 Cuma

Hayata pozitif bakmanız için gereken 8 düşünce


        Hayata pozitif bakmak nasıl olur?


   Son zamanlarda özellikle kendimi motive edici düşüncelere itmeye çalışıyorum. Kafamı kurcaladığına inandığım cümlelerimi askıya alıp daha çok içimi açacak, beni doğru yere ve kişilere ulaştıracak fikirlere beyin yoruyorum.

17 Ocak 2018 Çarşamba

Mimimsitrak şeyler 2017 soru etkinliği

 

     Utanarak geldim bu sefer. Gizem düşünüyor bloğunun sahibi sevgili İrem'cim beni yıl bitmeden mimlemişti. Ama gelin görün ki ben mimin 2017 ile ilgili olduğunu unutup internet paketim yenilenince yapayım derken bilmeden fena pot kırmışım. Kendisinden özür diliyorum ve onun cevaplarını da buraya bırakıp mimime başlıyorum.

16 Ocak 2018 Salı

Yemekleri yakmamanız için 5 öneri/Yanık tencere nasıl temizlenir?Siyah gül nerede bulunur?


   Malesef benim en büyük hobilerimden biridir yemek yakmak. (Özellikle bahtsız bedevilerim olan sarmalarımda) Hobi diyorum çünkü belli bir süre sonra sizde artık bu duruma alışmak zorunda kalıyorsunuz. Hatta konu üzerinde mastır yapıp yanan yemeği kurtarmanın bin bir yolunu buluyor ve dibi tutan yanık tencerenin nasıl temizlendiğini kolay çözüm yollarıyla öğreniyorsunuz.

4 Ocak 2018 Perşembe

Yaşamak güzel şey filmini izlemeniz için 5 sebep/Müfit Can Saçıntı


     Öyle harıl harıl film izleyen hatta bir de bunu aklında tutup yazabilen biri değilim. Dün izlediğim filmi bugün unutup akşama hangi filmi seyredelime verilebilecek en güzel örneklerdenimdir ben. 😀

    Yaşamak güzel şey filmini de tesadüf eseri televizyonda gördüm. Müfit Can Saçıntı'nın filmlerini gerçekten kaliteli buluyorum. Yaşamak güzel şey de onlardan biriydi.

1 Ocak 2018 Pazartesi

Yataklı sinema salonuna neden gitmem?


     Şimdi haberlerde yataklı sinema salonunu izleyince yok artık daha neler diyesim geldi. Canım ülkemin güzel üretken insanları sinemadaki konfor meselesine de kökten çözüm bulmuşlar meğer. Bulmuşlar bulmasına ama bence bir eksikleri daha var ki oda pijama. Pijamasız konfor mu olurmuş arkadaş. Sinemaya giden herkese birer pijama da verdiler mi tamamdır çığrı çıkmıştır bu işin.

    Ben şahsen böyle yataklı bir sinema salonunu tercih etmem. Neden mi tercih etmem. Hemen nedenlerine geçeyim madem;